Χόρτο

Κοινωφελές Ίδρυμα Αγγελίνη-Χατζηνίκου

Non-Profit Foundation Angelinis-Hadjinikos

Το Χόρτο στην Χερσόνησο του Πηλίου

Χόρτο

Η χερσόνησος του Πηλίου βρίσκεται περίπου στη μέση ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και είναι ονομαστή για τη φυσική της ομορφιά. Συνδυάζει τις μεγαλειώδεις δασώδεις πλαγιές του Πηλίου (ύψος 1.610 μ), με την εκθαμβωτική ακτογραμμή, αγκαλιάζοντας ένα μέρος του Αιγαίου Πελάγους για να περιβάλει τον Παγασητικό Κόλπο.

Το Χόρτο ή αλλιώς Χόρτος είναι ένα μικρό και γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στις ακτές του Παγασητικού Κόλπου, με πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τους 150. Είναι η έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου από το ξεκίνημά του το 1984.

 

Η περιοχή

Η πυκνόφυτη βλάστηση αναμειγνύεται με το κυανό της θάλασσας συνθέτοντας ένα αρμονικό σύνολο, που αποτελεί ένα ιδανικό σκηνικό στο οποίο όλοι, λάτρεις της μουσικής, μουσικοί, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, μπορούν να συνευρεθούν σε φιλική ατμόσφαιρα και να ανταλλάξουν απόψεις που αφορούν την προσπάθεια να διατηρηθούν και να εξελιχτούν οι βασικές αξίες του πολιτισμού.

Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν εδώ, στο Πήλιο, που κατά τη μυθολογία ο κένταυρος Χείρων δίδαξε. Δεν χωράει αμφιβολία ότι η φυσική ομορφιά συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος, ενισχύοντας την ανάγκη του ανθρώπου να επιστρέφει σε μια πνευματικότητα. Μέχρι στιγμής το Πήλιο κατάφερε να αποφύγει την αλλοίωση μιας καταστροφικής εκμετάλλευσης με πρόσχημα τον τουρισμό, ένας κίνδυνος που όμως ελλοχεύει.

Οι συνευρέσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα στο φιλήσυχο περιβάλλον του Χόρτου, μακριά από τη φασαρία και τα άγχη της πόλης, επιτρέπουν στο άτομο να συγκεντρωθεί χαρούμενα και παραγωγικά στα θέματα υπό συζήτηση.