Σεμινάρια 2018 - Δημήτρης Καβράκος - Masterclass Tραγουδιού

Κοινωφελές Ίδρυμα Αγγελίνη-Χατζηνίκου

Non-Profit Foundation Angelinis-Hadjinikos

Φεστιβάλ Χόρτου - Σεμινάρια 2018

«Η Αναπνοή και η Τεχνική του bel canto»

Masterclass τραγουδιου με τον Δημήτρη Καβράκο

 

13 – 19 Αυγούστου 2018

Το 34ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΤΟΥ παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης μπάσο από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, Δημήτρη Καβράκο, σε masterclass λυρικού τραγουδιού στο μαγευτικό Χόρτο του Νοτίου Πηλίου.

Ως ένας από τους πλέον ειδήμονες, ο κ. Καβράκος θα εστιάσει στην αναπνοή ως θεμελιώδη βάση για το τραγούδι και στην τεχνική του bel canto. Το masterclass απευθύνεται σε τραγουδιστές όλων των κατηγοριών φωνής, επιπέδου και ηλικίας, καθώς και σε ακροατές. Οι επιλεχθέντες τραγουδιστές θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν με τον κ. Καβράκο άριες του ιταλικού, κυρίως, ρεπερτορίου. Μέσα από ασκήσεις αναπνοής, coachings, συμβουλές για την παραγωγή του ήχου και την εκφορά της εκάστοτε γλώσσας, οι συμμετέχοντες θα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μελετήσουν με έναν από τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους λυρικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, με μεγάλη εμπειρία και γνώση τόσο της τεχνικής του τραγουδιού όσο και της μουσικής ερμηνείας και σκηνικής παρουσίας.

Ρεπερτόριο

Κάθε τραγουδιστής θα παρουσιάσει μέχρι τρεις (3) άριες από όπερες του Mozart (ιταλικές ή γερμανικές) ή/και του ιταλικού οπερατικού ρεπερτορίου (bel canto & verismo). Τουλάχιστον μία (1) άρια πρέπει να έχει recitativo. Εάν επιθυμείτε να παρουσιάσετε κάποια άρια σε άλλη γλώσσα (π.χ. αγγλική, γαλλική, ρώσικη κ.λπ.), παρακαλούμε όπως την αναφέρετε στην αίτηση συμμετοχής σας.

Πρόγραμμα

 • Το masterclass θα πραγματοποιείται κάθε μέρα, 10:00 – 14:30. Τα απογεύματα 18:00 – 21:00, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν με τη δραματουργό Αντιγόνη Γαϊτανά και τον πιανίστα και μουσικό εκγυμναστή τραγουδιστών Χρήστο Μαρίνο, καθώς επίσης να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε ομιλίες με θέματα σχετικά με το λυρικό τραγούδι.
 • Οι τραγουδιστές θα δουλέψουν με τον κ. Καβράκο τουλάχιστον τρεις (3) φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, από 45 λεπτά τη φορά.
 • Την Κυριακή 19/8 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία των συμμετεχόντων.
 • Ημερομηνία Άφιξης: Κυριακή, 12/8. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συμμετεχόντων με τον κ. Καβράκο.*
 • Ημερομηνία Αναχώρησης: Δευτέρα, 20/8.
 • Στο masterclass θα υπάρχει πιανίστας για τους ενεργούς συμμετέχοντες, όμως όσοι τραγουδιστές επιθυμούν μπορούν να έρθουν με τον δικό τους.

* Την προηγούμενη εβδομάδα, 7-12/8, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Χόρτου, θα λάβει χώρα το εργαστήρι Colla Voce για τραγουδιστές και πιανίστες-συνοδούς με τον Χρήστο Μαρίνο. Περιλαμβάνει την τάξη «Ανάλυση, Ρεπερτόριο και Ερμηνεία Λυρικού Τραγουδιού», καθώς και τις τελικές πρόβες της κωμικής όπερας “L’îsle de Tulipatan” του Jacques Offenbach. Για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τις δύο (2) εβδομάδες (masterclass Δ. Καβράκου & «Ανάλυση, Ρεπερτόριο και Ερμηνεία Λυρικού Τραγουδιού») θα υπάρξει διακανονισμός στο ποσό των διδάκτρων. Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήρι μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αίτηση Συμμετοχής Ενεργών Συμμετεχόντων

 • Οι θέσεις για τους ενεργούς συμμετέχοντες είναι περιορισμένες.
 • Πληροφορίες για το βίντεο που ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριληφθεί στην αίτησή σας (σιγουρευτείτε ότι είναι μη καταχωρημένο/unlisted):

- Ανεβάστε στο YouTube ένα πρόσφατο βίντεό σας με μία (1) άρια του ιταλικού, γαλλικού ή γερμανικού οπερατικού ρεπερτορίου.

- Ο τραγουδιστής πρέπει να τραγουδά από μνήμης.

- Ο τραγουδιστής πρέπει να φαίνεται από τη μέση και πάνω τουλάχιστον.

- Εισάγετε στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησης τον σύνδεσμο του YouTube.

 • Δηλώστε μέχρι τρεις (3) άριες που επιθυμείτε να δουλέψετε με τον κ. Καβράκο.
 • Ανεβάστε ένα βιογραφικό σας σημείωμα. Γίνονται δεκτά μόνο αρχεία PDF που δεν θα ξεπερνούν τα 10MB.
 • Όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση θα λάβουν δύο (2) ηλεκτρονικά μηνύματα:

- Αυτοματοποιημένο μήνυμα κατόπιν επιτυχημένης υποβολής της αίτησης.

- Προσωπικό μήνυμα μετά την προθεσμία υποβολής, όταν όλες οι αιτήσεις θα έχουν εξεταστεί προσεκτικά, από την ηλεκτρονική διεύθυνση info@horto.net (ελέγξτε και τον φάκελο ανεπιθύμητων/spam).

 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018.
 • Μη στείλετε υλικό μέσω ηλεκτρονικού ή κανονικού ταχυδρομείου. Οι αιτήσεις αυτές δεν θα γίνουν δεκτές. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@horto.net
 • Για να συμπληρώσετε την αίτηση, πατήστε εδώ.
 • Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο master-class του κ. Καβράκου και στο εργαστήρι Colla Voce, πρέπει να συμπληρώσουν και τις δύο (2) αιτήσεις (πληροφορίες για το εργαστήρι θα βρείτε εδώ).

Αίτηση Συμμετοχής Ακροατών

 • Όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση θα λάβουν ένα (1) αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό μήνυμα κατόπιν επιτυχημένης υποβολής της αίτησης.
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018.
 • Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@horto.net.
 • Για να συμπληρώσετε την αίτηση, πατήστε εδώ.
 • Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο master-class του κ. Καβράκου και στο εργαστήρι Colla Voce, πρέπει να συμπληρώσουν και τις δύο (2) αιτήσεις (πληροφορίες για το εργαστήρι θα βρείτε εδώ).

Κόστος Αίτησης & Δίδακτρα Συμμετοχής

 • Δεν υπάρχει κόστος για την αίτηση συμμετοχής.
 • Τα δίδακτρα συμμετοχής για τους ενεργούς συμμετέχοντες είναι 220€ και για τους ακροατές 100€.

- Ενεργοί Συμμετέχοντες: Κατόπιν αποστολής του δεύτερου email (μετά την 1η Ιουλίου) θα πρέπει εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών να καταθέσετε το μισό ποσό των διδάκτρων (110€) για να κατοχυρώσετε τη θέση σας. Το υπόλοιπο ποσό (110€) θα πρέπει να καταβληθεί τον Αύγουστο στο Χόρτο.

- Ακροατές: Κατόπιν παραλαβής του ηλεκτρονικού μηνύματος ότι η αίτησή σας έχει υποβληθεί επιτυχώς, θα πρέπει εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών να καταθέσετε το μισό ποσό των διδάκτρων (50€). Το υπόλοιπο μισό (50€) θα πρέπει να καταβληθεί τον Αύγουστο στο Χόρτο.

 • -Τα κατατεθειμένα δίδακτρα συμμετοχής δεν επιστρέφονται, παρά μόνο στην περίπτωση ακύρωσης του masterclass.
 • Τα δίδακτρα για τους ενδιαφερόμενους και των δύο (2) εβδομάδων έχουν ως εξής:

- Ενεργοί συμμετέχοντες στο masterclass του κ. Καβράκου και το εργαστήρι Colla Voce: 290€.

- Ακροατές στο masterclass του κ. Καβράκου και το εργαστήρι Colla Voce: 140€.

- Ενεργοί συμμετέχοντες στο masterclass του κ. Καβράκου και ακροατές στο εργαστήρι Colla Voce: 260€.

- Ακροατές στο masterclass του κ. Καβράκου και ενεργοί συμμετέχοντες στο εργαστήρι Colla Voce: 200€.

 • Η κατάθεση των διδάκτρων γίνεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος:

Αρ. Λογαριασμού: 201/03986-17

Όνομα Λογαριασμού: Promote International Arts IKE

IBAN: GR29 0110 2010 0000 2010 0398 617

BIC: ETHNGRAA

Tο όνομα που θα αναγράφεται στην απόδειξη πρέπει να είναι ίδιο με αυτό στην αίτηση συμμετοχής σας. Ως αιτιολογία, συμπληρώστε Μasterclass Καβράκου 2018.

Ταξιδιωτικά / Διαμονή / Διατροφή

 • Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για τα προσωπικά τους έξοδα ταξιδιού, διαμονής και διατροφής.
 • Για τη μεταφορά σας στο Χόρτο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα μεταβείτε πρώτα στον Βόλο με ΚΤΕΛ ή ΟΣΕ. Στη συνέχεια, μεταβείτε σε δρομολόγιο ΚΤΕΛ προς Μηλίνα ή Τρίκερι, τα οποία κάνουν στάση στο Χόρτο..
 • Για τη διαμονή σας υπάρχει η επιλογή ενοικίασης δωματίων πολύ κοντά στους χώρους των μαθημάτων και προβών. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να συγκατοικήσετε με άλλους συμμετέχοντες σε δωμάτια των 2, 3 ή 4 κλινών. Εδώ, θα βρείτε λίστα καταλυμάτων στο Χόρτο.
 • Στο Χόρτο υπάρχουν 2 mini-markets απ’ όπου μπορείτε να προμηθεύεστε τα καθημερινά σας αγαθά. Αρκετά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν χώρο κουζίνας με τα απαραίτητα σκεύη. Επίσης, υπάρχουν εστιατόρια κατά μήκος της παραλίας.

Επικοινωνία

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

Email: info@horto.net

Τηλέφωνο: +30 (693) 686-4831

Δημήτρης Καβράκος

 

Ο Δημήτρης Καβράκος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λυρικούς τραγουδιστές της εποχής μας. Έκανε το ντεμπούτο του στο ρόλο του Zaccaria (Nabucco) στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε ηλικία 21 ετών. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο Spoleto στο Requiem του Verdi και το 1976 στο Avery Fisher Hall (σημερινό David Geffen Hall) του Lincoln Center στη Νέα Υόρκη στη Cecilia του Refice, το οποίο και υπήρξε το ντεμπούτο του στην Αμερική. Το 1979 έκανε το ντεμπούτο του στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, όπου συνέχισε να τραγουδά κάθε σεζόν για περισσότερο από 30 χρόνια. Στην πολυετή του καριέρα ερμήνευσε κεντρικούς ρόλους σε μερικές από τις πιο διάσημες όπερες: Norma, La Sonnambula, Pelléas et Mélisande, Lakmé, Lucia di Lammermoor, Roméo et Juliette, Boris Godunov, Le Nozze di Figaro, Don Giovanni, Die Zauberflöte, Turandot, Samson et Dalila, Eugene Onegin, Aida, Don Carlo, Macbeth, Tristan und Isolde και πολλές άλλες στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου. Μεταξύ αυτών, η Λυρική Όπερα του Σικάγο, η Σκάλα του Μιλάνου, το Covent Garden, οι όπερες των Σαν Φρανσίσκο, Χιούστον, Ντάλλας, Παρισιού, Φλωρεντίας, Βενετίας, Ρώμης, Μαδρίτης, Σεβίλλης, Μόντρεαλ, Κολωνίας, Άμστερνταμ, Τόκυο, Μπουένος Άιρες και Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ως πρωταγωνιστής, ο κ. Καβράκος έχει συμπράξει με μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, όπως του Ζάλτσμπουργκ, του Μπρέγκεντς, του Αιξ-αν-Προβάνς και του Γκλάιντμπορν. Ως συναυλιακός καλλιτέχνης έχει συμπράξει με τις Συμφωνικές Ορχήστρες των Σικάγο, Κλήβελαντ, Μιννεσότα, Πίτσμπουργκ, Σινσιννάτι, Μόντρεαλ, Παρισιού και άλλων, υπό τη διεύθυνση των Daniel Barenboim, James Conlon, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Bernard Haitink, James Levine, Giuseppe Patanè, Sir Georg Solti, Riccardo Muti και άλλων. Έχει μόνιμη συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την περίοδο 2013-2016 υπήρξε casting director. Έχει εμφανιστεί συχνά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών, και έχει συνεργαστεί με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Το 2015 τιμήθηκε στην Ελλάδα με το βραβείο της UNESCO για την προσφορά του στις τέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Καβράκος ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη όπου και έχει ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη πολυετή του μουσική καριέρα, αυτό της διδασκαλίας. Ως καθηγητής στο Lindemann Young Artist Development Program της Metropolitan Opera, αλλά και μέσα από masterclasses και ιδιαίτερα μαθήματα μεταλαμπαδεύει στις νεότερες γενιές τις γνώσεις και εμπειρίες 50 ετών.